Polovina února si žádá nějaký sladký zamilovaný recept. Jahodovo-malinová srdíčka skvěle naplní očekávání ideální valentýnské dobroty.
Ingredience:
1 chlazené listové těsto
malinová marmeláda
čerstvé jahody
1 vejce (žloutek)
50 g moučkového cukru
1-2 kapky růžového potravinářského barviva
voda
+ hladká mouka na vál
Postup:
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi
3 mm. Vykrajujeme srdíčka o velikosti asi 6 cm. Jahody si nakrájíme na plátky. Spodní
srdíčko potřeme malinovou marmeládou, položíme na něj plátek jahody a
přikryjeme vrchním srdíčkem. Pomocí vidličky spojíme okraje.
Troubu rozehřejeme na 190 °C. Srdíčka narovnáme na plech s pečicím
papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem. V rozehřáté troubě pečeme 15–20
min.
Do prosátého moučkového cukru kapneme barvivo a přidáváme vodu až do požadované konzistence polevy. Hotová srdíčka potíráme polevou a necháme uschnout.
Dobrou chuť Vám přeje Markéta!
Komentáře
Okomentovat