Valentýnská srdíčka

 

Polovina února si žádá nějaký sladký zamilovaný recept. Jahodovo-malinová srdíčka skvěle naplní očekávání ideální valentýnské dobroty.

Ingredience:

1 chlazené listové těsto
malinová marmeláda
čerstvé jahody
1 vejce (žloutek)
50 g moučkového cukru
1-2 kapky růžového potravinářského barviva
voda
+ hladká mouka na vál

Postup:

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme srdíčka o velikosti asi 6 cm. Jahody si nakrájíme na plátky. Spodní srdíčko potřeme malinovou marmeládou, položíme na něj plátek jahody a přikryjeme vrchním srdíčkem. Pomocí vidličky spojíme okraje.

Troubu rozehřejeme na 190 °C. Srdíčka narovnáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem. V rozehřáté troubě pečeme 15–20 min.

Do prosátého moučkového cukru kapneme barvivo a přidáváme vodu až do požadované konzistence polevy. Hotová srdíčka potíráme polevou a necháme uschnout.

Dobrou chuť Vám přeje Markéta!

Komentáře