Marcipánové mušličky

 

Tak toto je cukroví, které u nás vždycky zmizí jako první. Je to totiž opravdu pecka! Udělala bych toho víc, ale je to hrozná piplačka. Nicméně ty slastné pohledy strávníků stojí alespoň za tu jednu dávku každý rok.

Ingredience:

Těsto:
350 g sušeného mléka
80 g mletého kokosu
250 g cukru moučka
200 g másla
2 bílky
1-2 lžíce citronové šťávy

+ moučkový cukr na vysypání formičky

K dokončení:
máslový krém (100 g másla + 80 g moučkového cukru)
cukrové perličky
malé papírové košíčky
bílá čokoláda

Postup:

Ze surovin vypracujeme vcelku drolivé těsto – to je v pořádku. Připravíme si formičku na mušličky. Formičku vysypeme moučkovým cukrem a natlačíme do ní těsto. Pořádně ho tam zpevníme. Mušličku vyklepneme hranou o pracovní plochu. Takto pokračujeme i s dalšími, vždy nezapomeneme formičku vysypat cukrem. Hotové mušličky necháme do druhého dne uschnout.

Další den si ušleháme máslový krém a mušličky slepíme tak, aby vrch zůstal otevřený. Rozpustíme si bílou čokoládu. Do košíčku trošku čokolády kapneme a mušličku vložíme do košíčku. Nakonec ozdobíme perličkou a necháme ztuhnout.

Dobrou chuť Vám přeje Markéta!

Komentáře