Tento nepečený dort se stal jistotou pro
jakéhokoli oslavence, slavnostní den nebo jen jako naše oblíbená nedělní
dobrota. Co taky může zkazit piškot, lehký krém a ovoce?
Ingredience:
- 500 g mascarpone
(skvělé má např. Lidl, doporučení: před přípravou ochutnat :))
- 3x balení dlouhých
cukrařských piškotů - 3 menší, např. v Penny mají i balení velké
- 0,5 litru hodně
silná a vychladlá káva - ideálně z frenchpressu nebo kávovaru
- 150 g moučkového cukru - lze ubrat dle chuti
- 2 vejce -
rozdělené na žloutky a bílky
- 1 balení (250g) borůvek
- 1 balení (250g) malin
- 2 balení (1kg) jahod
- čokoláda na zdobení
pozn. ovoce lze
nahradit nebo úplně vynechat, vlastní ze zahrádky vítáno :-)
Postup:
Nejprve
si uvaříme kávu a dáme vychladnout. Vyšleháme bílky do tuha. V další míse
vyšleháme žloutky s mascarpone a moučkovým cukrem, do směsi LEHCE :) vmícháme
sníh. Vrstvíme do dortové formy - nejdříve piškoty (přelomené na půlku) namočené
do kávy - jen lehce z obou stran, na to krém, jahody na plátky, piškoty
a končíme opět krémem. Nakonec zdobíme jahodami pokrájenými na čtvrtky,
malinami a borůvkami, nahoru nastrouháme čokoládu nebo uděláme hoblinky.
Dáme na několik hodin vychladit do lednice, nejlépe přes noc.
Dobrou chuť Vám přeje Markéta!
Komentáře
Okomentovat